Prietenul

Prietenul…

Prietenul/amicul este persoana care este strâns legată de tine, care are o afecțiune deosibită pentru tine, care poate avea încredere și știe că se poate baza oricând indiferent de distanța dintre voi desi nu vorbesc zilnic.

“Prietenul la nevoie se cunoaște”  când așa zisul prieten este bun ascultător, că nu are spune nimanui ceea ce i te destăinui și te-ar ajuta la ananghie, doar atunci îți poți da seama că este prieten.

 Prietenul este alături de tine și la bine și la rău și te poți baza pe el în orice situație. Nu cred că ar fi corect să ia legătura cu tine doar atunci când are el nevoie de ceva, de sfaturi sau pur și simplu se plictisește și nu are cu cine să-și piarda timpul.

Prietenia nu inseamnă să fii înconjurat de o sumedenie de oameni. Prietenia înseamnă să simți afecțiune pentru cineva, să te simți apropiată de o cineva, să simți că îți poți pune bazele în aceea persoană.

Important este să ai puțini prieteni ca să nu fii dezamăgit mai târziu, cu câți știu mai puțin cu atât este mai bine pentru tine, un secret în minus e binevenit căci fiecare om are secretele lui.

Fii interesat mai degrabă de calitate decât de cantitate.  E frumos să cunoști mulți oameni, dar, chiar și când ești într-un grup mare, tinzi să te ascoiezi cu cel care te înțelege cel mai bine.

Un prieten adevărat poate fi demn de încredere pâna la proba contrarie sau până când îți apare îndoiala că nu poate fi un prieten bun.

La un moment dat în orice prietenie, unul dintre cei doi este mai puternic decât celălalt. Un prieten adevărat îşi dă seama când eşti mai slab şi îţi sare în ajutor. Fireşte, prietenul tău are încredere că şi tu vei face la fel când el va fi în aceeaşi situaţie.

Există prieteni care nu sunt prieteni și prieteni care sunt mai mult decât frații, adică tu crezi că îți este prieten cineva până când auzi că a spus în stânga și în dreapta secretele tale sau atunci când ai nevoie de ajutor și nu ar da doi bani să te ajute sau cand te-a dezamăgit, și, există prieteni care simți că iți sunt frați dintr-o viață anterioară…

Dragoste târzie

In iarna anului 2015 ea este invitata la o petrecere desi nu stia foarte multe persoane. Stiindu-se sociabila si ca intra usor in vorba cu oamenii nu a stat prea mult pe ganduri, a acceptat invitatia si a revazut foste colege cu care s-a distrat pe cinste. Cand a luat o pauza din dans a stat putin de vorba cu persoana  care a invitat-o la petrecere, stand de vorba vede la masa din fata un barbat care o atrage din prima. A intrebat cine este barbatul acela raspunzandu-i ca nu este de ea, ca nu este bun pentru ea…Ok, nu a mai vrut sa stie nimic, stia doar ca e frumusel cu gropite.

La finalul petrecerii si-a dat seama de ce persoana care a invitat-o la petrecere i-a zis ca nu-i bun de ea, i-a zis acest lucru pentru ca el o placea si pana la urma i-a dezvaluit ca nu cumva sa o piarda, ea nu a acceptat, a refuzat si, si-a vazut de drumul ei spre casa.

Fara sa-si da seama a vazut pe o retea de socializare ca barbatul acela care a atras-o era in lista ei de prieteni, nu a facut nimic pentru ca barbatul nici macar nu a observat-o sau cel putin nu si-a dat ea seama de acest aspect.

Timpul a trecut, fiecare era intr-o relatie, pana cand i-a trecut el prin cap intr-o zi, i-au ramas gropitele lui in gand si a trecut cu privirea peste profilul lui, stia ca o urmareste deoarce doar ea vedea cand posta vreo poza unde putea sa vada urmaritorii nu doar reactiile lor.

Toate la timpul lor pana intr-o seara de mai, dupa cativa ani buni, cand ea se duce cu prietenul ei la o petrecere si da nas in nas cu barbatul cu gropite, flirteaza amandoi, zambind reciproc unul altuia fara a stii ce urmeaza. Se mai vad de cateva ori la petrecere, doar atunci cand se intrepatundeau privirile lor era el singur iar ea cu prietenul.

Ce sa vezi, nu a vorbit niciodata cu el, dar intr-o zi dupa petrecere, el era cu amicii lui, ea cu prietenul ei si o saluta. Probabil i-a atras si lui privirea oarecum, nu i-a ramas indiferenta si a simtit si el ceva. I-a raspuns si ea la acel salut. Peste cateva minute il vede iar la o masa cu un amic al lui, ea se uita insistent la el si zambeste, la fel si si din partea lui…s-au mai vazut intamplator si de fiecare data se salutau si zambeau unul altuia pana intr-o zi cand a ajuns ea la o cafea cu prietena ei, el era la randul lui la o alta masa o saluta intreaband-o ce face…

Dupa ani, cand erau singuri amandoi pentru ca nu au mers relatiile, el s-a bagat in seama cu ea pe internet si ii spune sentimentele lui fata de ea care le-a tinut bine ascunse si pe care nu a avut curajul sa i le spun pana atunci.

Cei doi se intalnesc si hotarasc sa inceapa o relatie impreuna…

A doua sansa

A doua sansa penru doi oameni care si-au pierdut orice speranta de a mai fi fericiti in doi, de a mai iubi din nou. S-au cunoscut intamplator cand copii lor vorbeau pe internet  si au intrat putin in jocul acesta fara ca ei sa stie ca vor fi predestinati. El, un tip sobru si elegant la vreo 40 de ani, patron al unui renumit restaurant din oras, ea, avea vreo 37 si  lucra la o agentie de imobiliare, la fel de eleganta.

Au pus la cale o intalnire pentru copii lor, fara a stii ca de fapt e intalnirea. Cand s-au intalnit a ramas amandoi stupefiati, ea crezand ca ii face ochi dulci fetei ei, el, de asemenea, ca are vreo legatura cu fiu-su. Pana sa ajunga la un numitor comun si sa inteleaga ca de fapt fiecare a vrut sa vada cu cine umbla copii lor, s-au certat foarte rau, iar ea a plecat foarte suparata pe el. El, ca un gentlman, nu a lasat lucrurile asa si incercand sa aplaneze situatia, a invitat-o la o cina in oras in restaurantul lui ca sa poata discuta mai multe.

In urmatoarele zile, cei doi se revad la cina. Fiul lui, stiind ca tatal lui este un afemeiat care umbla numai cu femei tinere si uimit de situatie le-a pus masa celor doi in speranta de a auzi ceva, dar ce sa vezi, nu au scos niciun cuvant in preajma lui.

Tatal baiatului, nu ii dadea voie sa-i spuna „tata”  in preajma femeilor, dar de asta a tinut sa-i faca cunostinta femeii. Baiatul a plecat in spate si au ramas singuri spunandu-si viata si de ce acum sunt singuri.

Cateva zile mai tarziu, femeia a povestit colegelor de la serviciu ce s-a intamplat, ele indrumand-o sa nu scape barbatul pentru ca o data in viata ti se ofera a doua sansa. Nu a bagat de seama de propriile sentimente, precis se gandea ca el are pe altcineva, dat fiind faptul ca, anterior  l-a vazut de vorba cu o alta femeie, si a dorit sa-si ia o vacanta singura, el a stiut ca viata lui se va schimba total daca va avea o femeie ca ea, nu a stat pe ganduri si a plecat dupa ea.

Ajuns acolo, i-a povestit ca a lasat restaurantul pe numele baiatului si ca vrea sa-si acorde a doua sansa. Asa au petrecut amandoi vacanta si au ramas impreuna.

A doua sansa nu o primesti decat o data in viata. A doua sansa iti este acordata dupa multe incercari nereusite.