Prietenul

Prietenul…

Prietenul/amicul este persoana care este strâns legată de tine, care are o afecțiune deosibită pentru tine, care poate avea încredere și știe că se poate baza oricând indiferent de distanța dintre voi desi nu vorbesc zilnic.

“Prietenul la nevoie se cunoaște”  când așa zisul prieten este bun ascultător, că nu are spune nimanui ceea ce i te destăinui și te-ar ajuta la ananghie, doar atunci îți poți da seama că este prieten.

 Prietenul este alături de tine și la bine și la rău și te poți baza pe el în orice situație. Nu cred că ar fi corect să ia legătura cu tine doar atunci când are el nevoie de ceva, de sfaturi sau pur și simplu se plictisește și nu are cu cine să-și piarda timpul.

Prietenia nu inseamnă să fii înconjurat de o sumedenie de oameni. Prietenia înseamnă să simți afecțiune pentru cineva, să te simți apropiată de o cineva, să simți că îți poți pune bazele în aceea persoană.

Important este să ai puțini prieteni ca să nu fii dezamăgit mai târziu, cu câți știu mai puțin cu atât este mai bine pentru tine, un secret în minus e binevenit căci fiecare om are secretele lui.

Fii interesat mai degrabă de calitate decât de cantitate.  E frumos să cunoști mulți oameni, dar, chiar și când ești într-un grup mare, tinzi să te ascoiezi cu cel care te înțelege cel mai bine.

Un prieten adevărat poate fi demn de încredere pâna la proba contrarie sau până când îți apare îndoiala că nu poate fi un prieten bun.

La un moment dat în orice prietenie, unul dintre cei doi este mai puternic decât celălalt. Un prieten adevărat îşi dă seama când eşti mai slab şi îţi sare în ajutor. Fireşte, prietenul tău are încredere că şi tu vei face la fel când el va fi în aceeaşi situaţie.

Există prieteni care nu sunt prieteni și prieteni care sunt mai mult decât frații, adică tu crezi că îți este prieten cineva până când auzi că a spus în stânga și în dreapta secretele tale sau atunci când ai nevoie de ajutor și nu ar da doi bani să te ajute sau cand te-a dezamăgit, și, există prieteni care simți că iți sunt frați dintr-o viață anterioară…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *